Advertentie

Regering streeft naar begrotingsoverschot van 0,3 procent

De federale regering is zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur op de Philipssite in Leuven begonnen aan het begrotingsconclaaf. Bedoeling is ervoor te zorgen dat de begroting zoals voorzien dit jaar afsluit met een overschot van 0,3 procent van het BBP.

(belga) De driedaagse bijzondere ministerraad begon vrijdagnamiddag al. Toen gingen de federale ministers na of alle beslissingen die ze de voorbije legislatuur namen ook werden uitgevoerd. Naar eigen zeggen voerde ze zowat alles ook uit.

Zaterdag en zondag zijn gewijd aan de begrotingscontrole. Het is de laatste budgettaire oefening van paars. De regering wil nagaan of de begroting nog op schema zit. Bij de opmaak van de begroting 2007 voorzag ze een overschot van 0,3 procent, maar volgens sommige instellingen is er sprake van een structureel tekort.

Om te beschikken over de laatste economische perspectieven zakte ook de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) Guy Quaden zaterdag af naar Leuven.

De topministers bekijken ook een reeks maatregelen, zoals de verpakkingsheffing en een initiatief om de budgettaire put te vullen die er komt door het te laat invoeren van die verpakkingsheffing (160 miljoen euro). Begin deze week stelde minister van Financiƫn Didier Reynders voor om daarvoor een taks op vliegtuigtickets in te voeren, maar donderdag klonk de MR-minister al veel genuanceerder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud