Regering stuurt klachten tegen Bush junior en Blair door

(tijd) - De regering besliste woensdag drie klachten voor oorlogsmisdaden tegen onder meer de Amerikaanse president, George W. Bush, en de Britse premier, Tony Blair, naar respectievelijk de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk door te sturen. Dinsdag had de federale procureur de uittredende federale minister van Justitie, Marc Verwilghen (VLD), ingelicht over de nieuwe klachten. Dat maakte Verwilghen gisteren bekend.

De voorbije weken zijn twee klachten ingediend voor het Brits-Amerikaanse optreden in Irak. Een eerste klacht is ingediend tegen George W. Bush, Tony Blair, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, en de opperbevelhebber van de invasietroepen, generaal Tommy Franks. Een tweede klacht is tegen Powell gericht.

Een derde klacht betreft opnieuw de oorlog in Irak, maar ook het Amerikaanse optreden in Afghanistan. Deze klacht is gericht tegen George W. Bush, Donald Rumsfeld en John Ashcroft, Condoleezza Rice en Paul Wolfowitz, topmedewerkers van president Bush.

19973035

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud