Regering vraagt deelstaten inspanning van 250 miljoen

(belga) - De federale topministers vragen de minister-presidenten van alle gemeenschappen en gewesten in het kader van de begroting 2006 een extra inspanning te leveren. Het gaat in totaal om 250 miljoen euro. De deelstaten hoeven niet te besparen. De regering vraagt hen extra inkomsten, afkomstig uit het Lambermontakkoord, voorlopig nog niet uit te geven.

De federale regering moet haar begroting voor 2006 definitief afronden. Ze moet echter nog enkele honderden miljoenen euro zien te vinden om voor een evenwicht te zorgen.

Om de put te helpen dempen, richt de federale regering zich nu tot de gemeenschappen en gewesten. Zij krijgen door het Lambermontakkoord in 2006 extra geld in het laatje. Een herberekening zou uitwijzen dat de inkomsten hoger liggen dan eerst gedacht.

De federale overheid vraagt de deelstaten nu een deel van dat geld voorlopig nog niet uit te geven en op te sparen voor later. Het gaat in totaal om 250 miljoen, waarvan 150 miljoen voor Vlaanderen.

Dinsdag om 8 uur komt het overlegcomité van de verschillende overheden samen om zich onder meer over deze kwestie te buigen. Tegen dan moeten de deelstaten weten of ze ingaan op het federale voorstel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud