Rellen in Sint-Jans-Molenbeek

Foto Belga ©BELGA

De rellen die donderdagavond zijn uitgebroken in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek hebben nog tot omstreeks 2 uur geduurd. Uiteindelijk zij vijf personen die betrapt werden op het gooien van stenen of andere projectielen, opgepakt. Tijdens de rellen raakten negen agenten gewond. Eén van hen kreeg een gasfles op de rug en leek er erg aan toe maar die verwondingen blijken nog mee te vallen. Tien politiewagens raakten ook beschadigd.

(belga) - De onlusten begonnen rond 19.00 uur toen de politie een 14-jarige jongen bij hem thuis ging oppakken in de Vanderstichelenstraat. De familie van de jongen was het daar niet mee eens en aan de woning kwam het tot een eerste confrontatie met een 20-tal omstaanders waarbij er met stenen werd gegooid naar de politie.

Die trok met de jonge arrestant naar het commissariaat in de Brievendragersstraat. Al snel verscheen daar ook de familie van de jongen, vergezeld van een 60-tal mensen, voornamelijk jongeren. Toen die opnieuw de politie begonnen te bekogelen met stenen, vluchtte de familie van de jongen weg en riep de lokale politie de versterking in van omringende zones en van twee waterkanonnen en een helikopter van de federale politie. Dat bracht de rust enigzins weer, al waren er in tussentijd al twee agenten gewond geraakt, door een kasseisteen en door een vuistslag.

De onlusten verplaatsten zich dan naar de wijken rond de Ribeaucourtstraat en de Leopold II-laan, waar zich een kat-en-muisspel ontspon tussen politie en groepjes jongeren. Die bekogelden de agenten met alles wat ze konden vinden, van kasseistenen tot grote gasflessen, die meestal gebruikt worden om te koken op een gasvuur. Dat gebeurde vanop straat maar ook vanuit appartementsgebouwen. Een dergelijke grote gasfles, die van een tweede verdieping was gegooid, raakte één agent tijdens een charge in de rug. De man leek eerst zwaargewond maar nadien bleken zijn verwondingen nog mee te vallen.

Uiteindelijk duurde het tot ongeveer 2 uur voor de rust weerkeerde en alle relschoppers van straat waren verdwenen. Vijf jongeren die betrapt waren bij het gooien van projectielen, werden opgepakt en zullen ter beschikking gesteld worden van het parket. In totaal raakten negen agenten gewond en liepen tien politiewagens beschadigingen op, die gingen van blutsen in het koetswerk tot ingegooide ramen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud