'Resultaat begroting 2007 hangt af van politieke keuzes'

Hoe de begroting er dit jaar zal uitzien, hangt af van de keuzes van de volgende regering. Dat verklaarde informateur en uittredend minister van Financiën Didier Reynders woensdag.

(belga) Reynders beklemtoonde woensdag dat de parameters positief zijn: de komende twee jaar komen er 115.000 jobs bij, de werkloosheid daalt, het gaat goed met de economische groei...

De paarse regering voorzag voor dit jaar echter een begrotingsoverschot van 0,3 procent van het BBP. Indien een aantal voorziene maatregelen niet wordt uitgevoerd, stevent de begroting 2007 af op een tekort. Reynders verwees naar twee maatregelen die de CD&V in de oppositie fel bestreed en waarvan dus niet zeker is of die ook zullen worden uitgevoerd: de verkoop van gebouwen en de overname van pensioenfondsen, samen goed voor 1,1 miljard euro aan inkomsten.

"Indien deze maatregelen niet worden uitgevoerd, is er ofwel een tekort of moeten er bijkomende maatregelen worden genomen", besloot Reynders, die benadrukte dat het uiteindelijke resultaat dus afhangt van politieke keuzes.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud