Advertentie

Reynders wil overheidsaanvulling op kredietverzekering

Didier Reynders ©Lieven Van Assche

Minister van Financiën Didier Reynders gaat de regering voorstellen om gedurende een proefperiode van zes maanden een overheidsaanvulling op de kredietverzekering in te voeren.

(belga) - Bedrijven sluiten een kredietverzekering af tegen wanbetalers, maar door de crisis treden kredietverzekeraars steeds strenger op en dekken ze steeds minder risico's.

Ondernemingen, vooral exportondernemingen, gaan vaak een kredietverzekering aan waarmee ze zich zowel in België als in het buitenland tegen de risico's van wanbetaling indekken.

Maar door de financiële en economische crisis dekken de kredietverzekeraars steeds minder risico's. Hierdoor krijgen de bedrijven het moeilijker om contracten binnen te halen en hun activiteit te financieren.

Om dit probleem op te vangen, zal minister Reynders de regering voorstellen om gedurende een proefperiode van zes maanden een overheidsaanvulling op de kredietverzekering in te voeren. Het voorstel krijgt de steun van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) en van Assuralia, de koepel van de verzekeraars.

Dankzij die aanvulling zullen ondernemingen een vergelijkbare bescherming kunnen behouden tegen betaling van een premie die het specifieke risico dekt, zegt de minister van Financiën.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud