Rompslomp doet innovatie stokken

Acht op de tien Belgische bedrijven zeggen dat ze de jongste twee jaar minder of zelfs helemaal niet innoveerden omdat de administratieve rompslomp te groot was. Dat blijkt uit een enquête van Robert Half Management Resources. De onderzoekers ondervroegen 2.739 personeelsdirecteurs en financiële directeurs in negen landen.

(tijd) Ze kregen de vraag waarom hun bedrijf de voorbije twee jaar niet - of niet genoeg - investeerde. Ze konden kiezen uit drie antwoorden: door administratieve rompslomp hebben we helemaal niet geïnvesteerd in innovatie (1), rompslomp heeft onze innovatie vertraagd (2), of het had niets met bureaucratie te maken, wel met economische factoren (3).

Van de negen landen klagen alleen de managers in Tsjechië en Nieuw-Zeeland meer dan hun Belgische collega's over rompslomp.

'Ik ben niet euforisch', reageerde federale staatssecretaris van Administratieve Vereenvoudiging, Vincent Van Quickenborne (VLD). 'De weg is nog lang. Maar vergeet niet dat we vroeger altijd de slechtste leerling van de klas waren. Nu bengelen we ten minste niet meer onderaan het lijstje.'

BH

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud