Rufin Grijp schenkt parlementszetel aan Delathouwer na Brusselse regeringswissel

(belga) - Rufin Grijp (sp.a) biedt zijn zetel in het Brussels parlement aan aan zijn partijgenoot en staatssecretaris Robert Delathouwer, die zelf in de Brusselse regering plaats ruimt voor Pascal Smet. Delathouwer noemt het een mooi aanbod, maar wil nog niet formeel antwoorden.

Rufin Grijp heeft dit naar eigen zeggen voorgesteld aan sp.a-voorzitter Steve Stevaert tijdens een onderhoud maandagnamiddag. "Ik bied mijn parlementszetel aan als Delathouwer dat wil", zei de nestor van de Brusselse sp.a maandagavond. Rufin heeft nog geen contact opgenomen met Delathouwer, zodat hij maandagavond zelf nog niet wist of die het aanbod zal aanvaarden.

Rufin is met 65 jaar een van de oudste leden van het Brusselse parlement en zou bij de volgende verkiezingen niet meer opkomen. Hij vindt het dan ook beter dat Delathouwer zijn plaats inneemt met het oog op de komende gewestverkiezingen. Rufin Grijp was tien jaar lang minister in de Brusselse regering.

Delathouwer zegt dat hij het aanbod van Stevaert heeft vernomen. "Dat was een echte verrassing". De staatssecretaris noemt het een mooi aanbod. Maar hij wilde nog niet zeggen of hij ingaat op het aanbod: "Ik zal er even over nadenken". Al liet hij verstaan dat het in de lijn van de verwachtingen ligt dat hij het mandaat opneemt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud