Rulingaanvragen zitten in stijgende lijn

De Dienst Voorafgaande Beslissingen of rulingdienst heeft dit jaar al 523 aanvragen binnengekregen. Dat is al een pak meer dan vorig jaar, toen er 375 waren. De meerderheid van de aanvragen kreeg een gunstig advies.

Didier Reynders, minister van Financiën: Foto Belga

(tijd) - Bij een voorafgaande beslissing of ruling neemt de fiscus een beslissing over een verrichting die fiscaal nog geen uitwerking had. Dat kan een investering, een contract, een fusie, een splitsing of de vestiging in België zijn.

De vernieuwde rulingdienst is actief sinds begin 2005. Voorheen was er een grote achterstand in de behandeling van de aanvragen. Al snel na de start kon minister van financiën Didier Reynders aankondigen dat de achterstand slonk. De gemiddelde beslissingstermijn is nu beperkt tot 95 dagen.

Bij de dienst werkt een zestigtal mensen, van wie een vijftiental voor de behandeling van de dossiers voor fiscale regularisatie.

De voorzitter van de dienst, Luc Batselier, heeft onlangs een personeelsbehoefteplan opgemaakt. Gezien de stijging van het aantal aanvragen is het de bedoeling uiterlijk tegen 2010 voor de twee diensten 115 mensen in dienst te hebben.

PBL

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud