Sannen ontkent prijsstijging Vlaams drinkwater

(tijd) - De Vlaamse minister van Leefmilieu Ludo Sannen ontkent dat de drinkwaterprijs in Vlaanderen met 6 procent wordt opgetrokken.

Het overlegcomité bereikte gisteren een akkoord over een nieuwe BTW-regeling voor de Vlaamse waterzuiveraar Aquafin. De naamloze vennootschap van publiek recht factureert niet langer aan de Vlaamse regering maar aan de openbare watermaatschappijen. Zij moeten 21 procent BTW op de werken van Aquafin betalen, maar die is fiscaal aftrekbaar. De watermaatschappijen rekenen vervolgens 6 procent BTW aan de eindverbruikers aan. Volgens De Financieel-Economische Tijd zou de Vlaamse regering die prijsverhoging geleidelijk doorvoeren.

De Vlaamse minister van Leefmilieu Ludo Sannen (Agalev) ontkent echter dat de Vlaamse drinkwaterprijzen worden opgetrokken. 'De prijs van het drinkwater gaat niet omhoog,' stelt Sannen in een persbericht. 'De burger betaalt momenteel zowat de helft van wat de zuivering van zijn afvalwater werkelijk kost. De resterende helft wordt gedragen door de Vlaamse overheid. Dat zal zo blijven.

De Vlaamse overheid wil ook de waterheffing die de Vlaamse gezinnen betalen op hun afvalwater mee verrekenen in één factuur. Die zal zowel waterverbruik als de zuivering van het afvalwater vermelden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud