Scheepvaartpolitie wil haven A'pen lamleggen

De federale politie moet volgend jaar bezuinigen en dat is vooral bij de scheepvaartpolitie in het verkeerde keelgat geschoten. Die dreigt ermee begin december de haven van Antwerpen te blokkeren.

(belga) - Dat schrijft Gazet van Antwerpen donderdag. Op een overleg tussen de vakbonden, de leiding van de federale politie, Binnenlandse Zaken en Justitie is woensdag aangekondigd dat de politie vier procent moet bezuinigen in 2009.

"Er komen minder aanwervingen dan de 1.350 die beloofd zijn. En 184 vertrekkers worden niet vervangen", zegt Patrick Debel van de socialistische overheidsvakbond ACOD. "Vooral de scheepvaartpolitie is boos. Nu al zijn er tweehonderd agenten minder dan voorzien. Dat brengt de veiligheid in de haven in het gedrang. Bovendien is de enveloppe die dient om weekenddiensten extra te betalen nu al leeg."

Nadat de vakbonden vorige maand al een eerste stakingsaanzegging hadden ingediend, lijkt het hen nu menens. Ze hebben concrete plannen om begin december acties te houden in de Antwerpse haven en dreigen er zelfs mee de scheepvaart te blokkeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud