Schouppe ontkent handel met voorkennis

Etienne Schouppe - Foto Sovie Van Hoof ©Sofie Van Hoof

Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) ontkent dat hij begin mei een pakket KBC-Ancora aandelen met voorkennis heeft verkocht. Eerder op de dag raakte bekend dat de transactie momenteel wordt onderzocht op vraag van het parket-generaal in Brussel.

(belga/tijd) - Schouppe verkocht begin mei een pakket KBC Ancora-aandelen, net voor de overheid een derde reddingsoperatie voor KBC moest uitvoeren en het aandeel kelderde.

'Staatssecretaris Etienne Schouppe heeft premier Herman Van Rompuy ervan op de hoogte gebracht dat het parket-generaal onderzoekt of er bij de verkoop van een pakket aandelen door de staatssecretaris mogelijks sprake is geweest van voorkennis. De premier heeft akte genomen van deze mededeling. Hij wacht het resultaat van het onderzoek af en hij herinnert aan het beginsel van het vermoeden van onschuld. Dat wil zeggen dat iemand geacht wordt onschuldig te zijn, zolang het tegendeel niet is bewezen', laat de woordvoerder van de premier weten.

Eind vorige week vond een huiszoeking plaats in Schouppes woning in Liedekerke, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Het onderzoek kwam er op vraag van het parket-generaal in Brussel. Die zou onlangs van de financiële waakhond CBFA een dossier ontvangen hebben waaruit blijkt dat Schouppe twee maanden geleden een pakket KBC Ancora-aandelen verkocht op de Brusselse beurs. Het zou daarbij gaan om meerdere verdachte transacties.

De verkoop van de aandelen, die dateert van begin mei, kwam er net voor de overheid half mei een derde reddingsoperatie voor KBC uitvoerde. Schouppe heeft volgens Het Laatste Nieuws toegegeven dat er een onderzoek loopt, maar ontkent dat er een huiszoeking plaatsvond. wvdv

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud