SLP: 'De Fortiscommissie moet er nu mee stoppen'

©Photo News

SLP-voorzitter Geert Lambert vindt de Fortiscommissie verspilling van tijd en geld. De meerderheidspartijen hebben onderling afgesproken dat ze niet met elkaar worden geconfronteerd, aldus de senator, voor wie het duidelijk is dat er toch geen schuldigen zullen worden aangeduid.

(belga) - 'Sluit de deuren van de Fortiscommissie. Hoe sneller, hoe beter', luidt zijn conclusie dinsdag.

Volgens SLP mag ieder zijn waarheid in de commissie komen vertellen, zonder dat er gevolgen aan gekoppeld worden. 'Eigenlijk is er maar één echt doel: de hoofdrolspelers van het Fortisdossier voor het oog van het grote publiek witwassen. Zo hopen ze met een opgepoetst blazoen deel te nemen aan de Vlaamse verkiezingen op 7 juni', meent Lambert.

Voor SLP gedraagt het parlement zich met deze commissie als het schoothondje van de grote machtspartijen en vertikt ze het om haar rol als controle orgaan van de regering te vertolken. 'Het enige wat nu nog rest voor de getuigen is een politiek kaartspel, waarbij ze elkaar afwisselend de zwarte piet toespelen. Maar dit spel van de grote partijen toont aan dat hun zogenaamd goed bestuur enkel leidt tot immobilisme, terwijl de staatsschuld en de belastingsdruk elke dag groter worden', aldus nog Geert Lambert.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud