Advertentie

Smogalarm loopt zaterdag af

©Photo News

Ook vrijdag 2 januari geldt op de meeste Belgische snelwegen en enkele ringwegen een maximumsnelheid van 90 km/u als gevolg van het smogalarm. Dat smogalarm loopt tot zaterdag 3 januari om 06.00 uur, zo heeft de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) donderdag bekendgemaakt.

(belga) -  De snelheidsbeperking geldt sinds dinsdag en werd op nieuwjaarsdag opnieuw met één dag verlengd tot zaterdagochtend 3 januari.

Woensdag werden opnieuw zeer hoge concentraties zeer fijn stof gemeten in de meetnetten van de drie gewesten. Het daggemiddelde fijn stof bedroeg 112 microgram per kubieke meter in Vlaanderen (111 microgram/kubieke meter in Brussel en 77 microgram/kubieke meter in Wallonië).

Vrijdag verdwijnt de temperatuursinversie stilaan en wordt meer wind verwacht, wat zal leiden tot een betere verdunning van de luchtverontreiniging. De concentraties fijn stof zullen langzaam dalen. Omdat deze daling nog niet zal zorgen voor een significante verbetering, blijft het smogalarm ook vrijdag 2 januari nog van kracht, aldus IRCEL.

Zaterdag wordt geen overschrijding meer verwacht van de alarmdrempel en wordt het smogalarm dan afgeblazen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud