Sneller Belgisch visum voor Chinese zakenlui

Chinese zakenlui die op vraag van Belgische bedrijven die in China gevestigd zijn, naar ons land willen reizen, kunnen voortaan binnen de drie werkdagen een visum voor België krijgen. Dat deelt de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken woensdag mee.

(belga) Chinezen kunnen een visum voor België aanvragen in de Belgische Ambassade in Peking en in het Belgische Consulaat-Generaal in Shanghai. Vanaf begin volgend jaar zal ons land ook visa kunnen afleveren in Guangzhou (Canton).

Voor Chinese zakenlui is er vanaf maandag 9 oktober een exclusief loket geopend op welbepaalde tijdstippen. Die visumaanvragen worden prioritair behandeld en als het dossier volledig is, kunnen de zakenlui binnen de drie werkdagen rekenen op hun visum.

'Het is belangrijk dat handelscontacten zonder uitstel kunnen plaatsvinden, niet alleen voor China maar ook voor ons land', meldt de FOD Buitenlandse Zaken. Reden daarvoor is de sterke economische groei van China en het feit dat de banden tussen Belgische en Chinese bedrijven intensiever worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud