Socialisten halen uit naar liberalen

©BELGA

De Parti Socialiste trok gisteren op een partijcongres in Brussel de verkiezingscampagne op gang. De socialisten gaan wild tekeer tegen de 'liberale crisis', waarvoor de gewone man dreigt op te draaien. Eerder tapte ook sp.a-voorzitster Caroline Gennez al uit hetzelfde vaatje.

(tijd) - De Parti Socialiste wil niet weten van besparingsplannen, ook al dreigt de federale begroting helemaal te ontsporen. De middenklasse en de sociaal zwakkeren moeten toch niet opdraaien voor de 'liberale crisis', zette PS-voorzitter Elio Di Rupo zondag de toon op het congres, waar ook sp.a-voorzitster Caroline Gennez aanwezig was. 'Het zijn toch niet de middenklasse en de lage lonen die moeten opdraaien voor de blindheid en hebzucht van grote bedrijven die zich hebben verrijkt en die men heeft laten doen?', klonk het fel.

'De ineenstorting van het liberale systeem en de explosie van de ongelijkheden toont opnieuw aan waarvoor de socialisten staan: een erg hedendaags gedachtegoed, hoop en toekomstgericht', aldus Di Rupo. Volgens hem heeft het 'onrechtvaardig', 'ecologisch suïcidaal' en 'economisch onhoudbaar' liberalisme afgedaan, en is het moment van de socialisten aangebroken.

Helemaal in lijn met dat anti-liberaal discours lanceerde Di Rupo de campagneslogan waarmee de PS naar de kiezer trekt: 'Onze waarden zijn niet beursgenoteerd, onze aandelen zijn winstgevend voor iedereen'.

Eerder had sp.a-voorzitster Caroline Gennez, in een toespraak voor bedrijfsleiders in De Warande, het ook al over het einde van een periode: 'het einde van misschien wel de twintig erg liberale jaren'. Gennez concludeerde dat de socialisten weer meer zekerheid moeten bieden. En dat moet vooral gebeuren door te investeren in jobs, zodat mensen actief blijven en de financiering van de sociale zekerheid verzekerd kan worden. WVDV

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud