Somers fluit Van Quickenborne terug over elektronisch betalen in horeca

Open Vld-voorzitter Bart Somers (Foto Belga) ©BELGA

Open Vld-voorzitter Bart Somers vraagt dat zijn partijgenoot, minister Vincent Van Quickenborne, zijn voorstel in verband met elektronisch betalen in de horeca opnieuw bekijkt: 'Ik deel de bekommernis van Vincent Van Quickenborne om de sector te moderniseren en het zwartwerk terug te dringen. De btw-verlaging van 21 naar 6 procent biedt daartoe inderdaad een kans'. Maar het idee om alleen elektronisch te betalen roept volgens Somers vragen op.

(belga) - Europa bereikte dinsdag een akkoord over de verlaging van het btw-tarief in de zogenaamde 'arbeidsintensieve diensten'. Hierdoor wordt in België de btw-verlaging in de horeca, een oude eis van Open Vld, mogelijk.

Voor de Vlaamse liberalen moet deze btw-verlaging er zo snel mogelijk komen. 'Op die manier geven we zuurstof aan een sector die veel mensen tewerkstelt, ook laaggeschoolden. Het is bovendien een sector met een grote sociale meerwaarde. We moeten de btw-verlaging aangrijpen om de sector te moderniseren en het zwartwerk aan te pakken. Op die manier komt de btw-verlaging ten goede aan alle betrokkenen: horeca-uitbaters, hun medewerkers en hun klanten', stelt Bart Somers zaterdag.

Hij vraagt dat minister voor Ondernemen Vincent Van Quickenborne met de horecafederaties rond de tafel gaat zitten om te bekijken via welke instrumenten die doelstelling het best kan worden waargemaakt. Het idee om alleen elektronisch betalen toe te laten roept heel wat vragen op, voegt de Open Vld-voorzitter er aan toe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud