Sp.a moffelt mooi verkiezingsrapport Frank Vandenbroucke weg

©Photo News

Een studie van de verkiezingsresultaten stelt dat Frank Vandenbroucke op 7 juni één van de weinige electorale troeven van sp.a was. De partij zit verveeld met die analyse. Dat staat zaterdag te lezen in Het Nieuwsblad.

(belga) - Vier maanden na de verkiezingen kunnen partijen die dat willen over alle mogelijke cijfermateriaal en onderzoeken beschikken om grondig te analyseren waaraan ze winst en verlies te danken hadden.

Vervelend

Bij de sp.a blijft het op dat vlak echter bijzonder stil. Niet bij gebrek aan studies, bevestigen verschillende bronnen binnen de partij, maar wel omdat de resultaten behoorlijk vervelend zijn. Een niet nader gedefinieerde studie van de kiezersevoluties bevestigt immers dat in de moeilijke kiesstrijd Frank Vandenbroucke een van de schaarse troeven van de partij was. Net Vandenbroucke werd na de verkiezingen onverwacht naar de reservebank verwezen. Hij moest nieuwkomer Ingrid Lieten, Freya Van den Bossche en Pascal Smet laten voorgaan voor de ministerportefeuilles.

Grote klok

De partijtop besliste naar verluidt de studie niet aan de grote klok te hangen. De woordvoerder van de partij wenste vrijdag geen commentaar te geven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud