Sp.a-senator Bousakla duikt onder na bedreiging

(belga) - De Antwerpse senator Mimount Bousakla (sp.a) verblijft sinds zondag op een geheim adres en krijgt de klok rond bescherming van de federale politie en vertrouwelingen. Dat schrijven de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg woensdag.

Aanleiding is een telefoontje waarin Bousakla met de dood werd bedreigd. De beller zei dat hij Bousakla 'ritueel zou slachten'. De senator diende klacht in tegen deze doodsbedreiging.

De allochtone politica werd maandag begeleid door vijf federale agenten naar een lezing in Antwerpen. Nadien werd ze naar een geheim adres gebracht. Al sinds afgelopen weekend gaat Bousakla geen enkel moment zonder bescherming de straat op. Zelfs in de Senaat wordt ze begeleid.

Bousakla wordt al bijna twee jaar lang telefonisch en schriftelijk met de dood bedreigd. De jongste tijd is het aantal dergelijke boodschappen weer toegenomen.

Bousakla diende klacht in tegen onbekenden. De zaak is in handen van de federale politie. Over de identiteit van de bedreiger tasten zowel speurders als Bousakla voorlopig in het duister.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud