Advertentie

Sp.a voert geen strategie om Agalev te verkruimelen

(belga) - "Als iemand na lange overwegingen tot het besluit gekomen is dat hij tot de sp.a wil toetreden, is hij welkom." Dat verklaarde vice-premier Johan Vande Lanotte in een reactie op de overstap van Agalev-europarlementslid Jan Dhaene. "Achter de overstap zit echter geen strategie van de sp.a, benadrukte hij."

"De sp.a is voorstander van een kartel of structurele samenwerking met Agalev, maar dat is steeds door de groenen afgewezen. Het is niet de bedoeling van losse individuen uit Agalev los te weken, maar als iemand aan de deur komt kloppen, gaan we hem niet weigeren", aldus nog Vande Lanotte. Jan Dhaene is aan het einde van zijn mandaat. Hij heeft beslist dat hij op 13 juni geen kandidaat voor Agalev meer zal zijn, maar wel op een lijst van de sp.a wil staan.

De sp.a is volgens de vice-premier voorstander van een volksecologie, een populair, volks milieubeleid dat niet betuttelend is maar vertrekt van wat goed is voor de mensen en op een breder draagvlak kan rekenen. Als daarvoor versterking vanuit Agalev komt, is dat enkel toe te juichen.

Johan Vande Lanotte benadrukte dat Dhaene geen garantie heeft gekregen voor een verkiesbare plaats bij de komende verkiezingen. In de komende weken zal gekeken worden wat zijn plaats binnen de partij kan zijn.

20503888

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud