Advertentie

Sp.a: 'Wantrouwen binnen ploeg blijft gigantisch'

©BELGA

Sp.a-voorzitster Caroline Gennez denkt dat formateur Herman Van Rompuy meer capaciteiten heeft om mensen te doen samenwerken dan ontslagnemend premier Yves Leterme. Ze waarschuwt evenwel dat de huidige meerderheid een ploeg blijft waarbinnen het wantrouwen tussen de mensen en partijen gigantisch groot blijft. Het zal niet evident zijn om daarin te slagen, voorspelt Gennez.

(belga) - Volgens de voorzitster van de Vlaamse socialisten zou de beste optie erin bestaan volgend jaar samenvallende verkiezingen te organiseren, dus zowel regionale als Europese en federale verkiezingen. Dat moet voor een 'cesuur' met anderhalf jaar geknoei zorgen, aldus Gennez. Ze is naar eigen zeggen na achttien maanden van niks meer verbaasd. 'Slechter dan onder Leterme kan het niet worden', luidt het.

Ze is alvast benieuwd naar hoe de nieuwe regering, als die er komt, zich de komende weken in een aantal belangrijke dossiers gaat gedragen. Ze vraagt zich daarbij af of de onderzoekscommissie naar de bankencrisis ernstig werk zal leveren of enkel mist zal spuien. Wat de begroting betreft, merkt ze op dat Van Rompuy het imago heeft van iemand die sterk de knip op de beugel houdt. Er is alvast veel reparatiewerk nodig, aldus nog Gennez.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud