Spanningen tussen PS en cdH in Brussel-stad

Tussen leden van de PS en de cdH in Brussel-stad zijn er spanningen. Dat erkende Brussels minister-president Charles Picqué (PS) zondag op RTL-TVI.

(belga) Hij liet verstaan dat de persoonlijke ambities van sommige leden van beide partijen aan de oorzaak hiervan liggen. Het opblazen van het bestuursakkoord tussen beide partijen is echter nu niet aan de orde, zei Picqué.

PS en cdH sloten in Brussel-stad een bestuursakkoord. Sinds de verkiezingen zijn er echter vanuit de MR-oppositie al heel wat aanvallen geweest richting cdH. Gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène beschuldigde er enkele cdH-kandidaten van fictieve domicilieadressen te hebben gebruikt. cdH-schepen Bertin Mampaka zou dan weer bevriende sportclubs bevoordeeld hebben met subsidies. Deze laatste ontkent dit en sprak op RTL-TVI van "racisme" en uitlatingen die om gerechtelijke actie vragen.

De hele situatie zorgt voor spanningen tussen cdH en PS. Sommigen beweren dat het bestuursakkoord op springen staat. "Daar heb ik niets van horen zeggen en het is niet aan de orde", zegt Picqué . "Maar misschien dat ik binnenkort nieuwe dingen hoor. Ik weet er niets van", zegt hij.

Picqué liet verstaan dat er in de "back-office" van de twee partijen mensen zijn met onvervulde ambities die zich niet kunnen neerleggen bij de keuzes die hun partijen gemaakt hebben bij de toewijzing van mandaten. Hij preciseerde wel dat dit bij de cdH niet het geval was voor voorzitster Joëlle Milquet.

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud