Advertentie

Staking gezins- en bejaardenhelpers krijgt steun van werkgevers

(belga) - Bijna alle gezins- en bejaardenhelpers in Vlaanderen staken vandaag tegen het niet naleven door de werkgevers en de Vlaamse regering van de sociale akkoorden. De stakingsactie wordt gesteund door de werkgevers in de sector. 'De Vlaamse regering komt haar beloftes niet na', zegt Agnes Bode, de voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Diensten voor Gezinszorg.

De acties van de bonden worden per provincie georganiseerd. Als de werkgevers tegen 6 november niet tegemoet komen aan de eisen van de bonden, volgt er een nationale actie, zegt Jacinta Van de Wal, de vakbondsafgevaardigde van het LBC-NVK. Bij de OCMW's wordt er niet gestaakt.

De gezins- en bejaardenhelpers protesteren met hun actie tegen de werkgevers en de Vlaamse regering die volgens hen oude afspraken over meer loon en meer vakantie niet nakomen. De werkgevers steunen de stakingsactie en leggen de schuld bij de Vlaamse overheid. Volgens de werkgevers is er geen geld voor extra vakantie, tenzij de regering vier miljoen euro vrijmaakt.

Gisteren zaten de sociale partners bijeen met de Vlaamse minister van Welzijn, Gezondheid en Gelijke kansen, Adelheid Byttebier. De sociale partners kregen toen de toezegging dat de Vlaamse regering 3,7 miljoen euro middelen voor 2003 sneller zou uitbetalen. De stakers willen dat de belofte hard wordt gemaakt vooraleer zij terug aan het werk gaan.

De volgende acties zijn gepland op 31 oktober in het Antwerpse, op 3 november in de Kempen en op 6 november volgt een nationale betoging in Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud