Advertentie

Stakingsdreiging bij NMBS

©Jan de Meuleneir

De lijnen Antwerpen-Brussel en Leuven-Brussel dreigen maandag verstoord te worden door acties van het NMBS-personeel in Charleroi, Namen, Luik en Arlon. Die zijn het gevolg van het ongeval met een treinbegeleider zaterdag. Hij verloor beide benen na een incident met een reiziger.

 (belga) - Bronnen bij de Franstalige socialistische overheidsvakbond CGSP spreken van mogelijke acties. De vakbond zou de werknemers proberen te overhalen om alternatieve initiatieven te nemen om hun ongenoegen te uiten, maar het is niet zeker of dat lukt. Het personeel is ongerust over zijn veiligheid na een ongeval met een treinbegeleider.

Die raakte betrokken in een schermutseling met een reiziger. De bejaarde man wou nog op de trein springen hoewel de treinbegeleider het hem verbood. Hij had de treinbestuurder immers al een sein gegeven dat hij mocht vertrekken. Het ongeval doet de discussie oplaaien bij NMBS-directie en personeel over een aanpassing van de veiligheidsprocedures bij het vertrek van een trein.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud