Stakingsdreiging bonden ergert werkgevers

(tijd) - Als de vakbonden met harde acties blijven dreigen in het loopbaaneindedebat, hoeft verder praten voor de werkgevers niet meer, waarschuwen ze in De Tijd.

Morgen gaan werkgevers en vakbonden opnieuw met de regering aan tafel zitten over de regeringsvoorstellen over het loopbaaneinde en de sociale zekerheid. De vakbonden willen vooral weten of de regering oor heeft naar hun grieven. Vorige vrijdag gaven ze de regeringsteksten een ruime onvoldoende en dreigden ze met een nationale staking als de regering niet tegemoetkomt aan hun eisen. Dit weekend klonk het christelijke ACV al iets milder, maar de bond vroeg wel meer tijd.

De werkgevers willen niet langer treuzelen. 'We praten nu al twee jaar', benadrukt Karel Van Eetvelt van de unie voor zelfstandigen Unizo. 'We willen niet voort onderhandelingen onder druk van een staking, gericht tegen de bedrijven', zegt Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen. 'Dit zijn geen interprofessionele onderhandelingen waarbij iedereen iets krijgt. In deze discussies moet iedereen zijn eigen taboes opzijzetten. Wij doen dan en vragen van de vakbonden hetzelfde', voegt hij er aan toe. Geraken de sociale partners er niet uit, moet de federale regering de knopen doorhakken.

KVe

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud