Steenokkerzeel kant zich tegen spreidingsplan Anciaux

(belga) - De burgemeester van Steenokkerzeel, Karel Servranckx (VLD), kant zich tegen het spreidingsplan voor de vluchten van en naar Zaventem dat verkeersminister Bert Anciaux gisteren voorstelde. Het college van Steenokkerzeel beraadt zich binnenkort over het voorstel, maar de minister mag zich volgens Servranckx aan een serieuze protestbrief verwachten. Hij wil Anciaux ook naar Steenokkerzeel uitnodigen.

Het nieuwe spreidingsplan bepaalt dat de vliegtuigen vanaf het voorjaar van 2004 op maandag- en vrijdagnacht opstijgen vanaf startbaan 02. Op zaterdag zal dat overdag het geval zijn. Het gebied rond Perk, een deelgemeente van Steenokkerzeel, zou plots 14 procent van de totale hinder krijgen in termen van "gewogen vluchten", waarbij aan dag-, avond- en nachtvluchten een verschillende coëfficiënt wordt toegekend. Het centrum van Steenokkerzeel krijgt tot nog toe alleen landende vliegtuigen over zich heen, maar ervaart ook hinder door grondlawaai.

"Uit een vergadering die we woensdag hadden met BIAC, blijkt dat niet zozeer Perk sterk getroffen wordt door de opstijgende vluchten, maar wel de wijk Zonnebosch in Steenokkerzeel, die 800 woningen telt. Het is onverantwoord dat al die mensen voortaan 's nachts uit hun slaap worden gehouden. Als alternatief stel ik voor dat men 25L als startbaan gebruikt in de richting van Erps-Kwerps en Herent, waar de vliegtuigen veel meer over onbewoonde gebieden vliegen", zegt Servranckx.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud