Stevaert keert vroeger terug uit Cuba

(tijd) - Steve Stevaert, de voorzitter van de sp.a, keerde vrijdagochtend vervroegd terug uit Cuba. Hij was van plan tot zondag te blijven, maar ondervoorzitster Caroline Gennez bevestigt dat hij zijn reisplannen wijzigde. Gennez ontkent niet dat de terugkeer te maken heeft met de ophef rond de kritische brief van het socialistische zwaargewicht in de Vlaamse regering Frank Vandenbroucke.

Frank Vandenbroucke zorgde eerder deze weeek voor ophef bij de Vlaaamse socialisten. Hij drukte zich in een open brief erg kritisch uit voor het federale regeringsbeleid en riep op CD&V bij dat beleid te betrekken.

Maar volgens Gennez zijn er nog andere elementen die meespelen voor de vervroegde terugkeer van Stevaert. Gennez: 'Het was gewoon een slechte timing. Er is nog wel meer aan de hand in dit land.' Ze verwijst naar de afloop van het DHL-dossier. De commentaren bij de sp.a op de gebeurtenissen met Vandenbroucke blijven erg beperkt. Verwacht wordt dat Stevaert en Vandenbroucke snel rond de tafel gaan zitten om het incident uit te praten. De partij neemt het Vandenbroucke erg kwalijk dat hij zonder intern overleg tewerk is gegaan. Maar opnieuw werd gisteren gezegd dat van een vertrouwensbreuk geen sprake is.

Enkele vertegenwoordigers van de oudere generatie van de sp.a traden de voorbije dagen wel naar buiten en keurden het solo-initiatief van Vandenbroucke in scherpe bewoordingen af. Louis Tobback en Willy Claes deden dat al. Ook Freddy Willockx vindt dat de partij de Vlaamse minister tot de orde moet roepen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud