Stevaert: 'Van Brempt is meest geschikte persoon'

(belga) - Kathleen Van Brempt is de meest geschikte persoon om Anissa Temsamani op te volgen als staatssecretaris voor welzijn op het werk en arbeidsorganisatie. Dat zegt sp.a-voorzitter Steve Stevaert. De partij heeft averij opgelopen, maar die alweer snel omgebogen in een voordeel, vindt de partijvoorzitter.

Volgens Stevaert is Van Brempt de meest geschikte persoon voor de post omdat ze thuis is in de materie én afkomstig is van Antwerpen. De europolitica werkte eerder op het kabinet van Vlaams minister van werkgelegenheid Renaat Landuyt, de studiedienst van de SP en is sociologe van opleiding, gespecialiseerd in arbeid. De geknipte persoon dus, meent Stevaert. Dat Van Brempt ook meer politieke ervaring heeft, komt goed uit, luidt het.

Welk beleid Van Brempt straks gaat voeren, moet de volgende dagen nog bekeken worden. Over de opvolging van de Europese dossiers waar ze mee bezig was - onder meer de strijd voor het behoud van de wet-Major - zijn volgens de partijvoorzitter goede afspraken gemaakt met haar collega in het Europees parlement Anne Van Lancker. 'Als staatssecretaris zal ze trouwens ook nog met die dossiers in aanraking komen'.

Stevaert geeft toe dat het gebeuren de partij schade heeft toegebracht. 'Het is niet enkel een diepmenselijk drama, het heeft de partij ook schade toegebracht. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dit al hebben omgebogen in een voordeel, door dit snel af te handelen én de juiste mensen te kiezen,' verklaarde hij.

Niet enkel de keuze voor Van Brempt, maar ook de opvolging door Said El Khadraoui (in het Europees parlement) en Stijn Bex (in de Kamer) noemt Stevaert tot slot een goede zaak.

20364746

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud