Steve Dubois onderhandelt in DHL-dossier

(belga) - De ministerraad heeft Steve Dubois aangeduid als de onderhandelaar voor de federale overheden in het dossier van het koerierbedrijf DHL. Premier Guy Verhofstadt wil aan de gewesten vragen of de 55-jarige Dubois, momenteel vice-voorzitter van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB), ook hen mag vertegenwoordigen in de onderhandelingen met DHL.

foto belga: Steve Dubois in zijn periode als kabinetschef van oud-premier Jean-Luc Dehaene.

De regering besliste op 16 januari het operationeel hoofdkwartier voor het Europees DHL-netwerk in Belgiƫ te realiseren. Ze geeft daarbij voorrang aan een uitbreiding in Zaventem. Als dat niet kan, wordt een andere locatie gekozen. Voor 1 september wordt definitief voor een van de opties gekozen.

Om de gesprekken gecoƶrdineerd te laten verlopen, besloot de regering een onderhandelaar aan te stellen. Dubois zal overleg plegen met alle betrokken partijen, waaronder de diverse overheden, de werkgevers- en werknemersorganisaties, BIAC, DHL, Belgocontrol en elke andere nuttige organisatie met betrekking tot alle economische, juridische, sociale, ecologische en veiligheidsaspecten. Ook zal hij beroep kunnen doen op alle betrokken federale diensten.

De regering wijst erop dat de aanduiding van een federale onderhandelaar haar niet ontslaat van de ultieme verantwoordelijkheid.

Dubois was van 1988 tot 1991 en van oktober 1992 tot juli 1999 kabinetschef van toenmalig premier Jean-Luc Dehaene. De periode daartussen was hij kabinetschef van gewezen Vlaams minister-president Luc Van den Brande. Van augustus 1999 tot december 2001 vervulde hij dezelfde functie voor Jos Chabert, die toen Brussels minister van Vervoer was. Sinds 2001 is hij vice-voorzitter van de GIMB.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud