Advertentie

Steve Stevaert neemt ontslag als gouverneur van Limburg

©BELGA

Steve Stevaert neemt ontslag als gouverneur van Limburg. De voormalige sp.a-voorzitter plant geen terugkeer naar de politiek. Stevaert wil niet veel kwijt over zijn ontslag. Hij zegt wel dat hij niet terugkeert naar de politiek. Hij zou aanbiedingen hebben gekregen in de sector van de sociale economie, zowel in binnen- als buitenland, luidt het in sp.a-kringen.

(tijd/belga) - Het is onduidelijk waarom Steve Stevaert ontslag neemt als gouverneur van Limburg. Het zou niet de bedoeling zijn dat hij weer volop in de actieve politiek of aan de top van de sp.a zou stappen. 'Mijn overtuiging is genoegzaam bekend: daar waar ik kan zal ik steunen, maar ik ambieer geen enkel politiek mandaat meer', luidt het in de mail van Stevaert.

Ook over zijn toekomst blijft Stevaert vaag. 'Ik ga niet op pensioen er zijn verschillende mogelijkheden zowel in binnen - als in het buitenland. Ik ben deze momenteel ernstig aan het bekijken en het ligt het in mijn bedoeling ten laatste tegen het einde van dit jaar hieromtrent een besluit te nemen', zo staat er te lezen. Er wordt gefluisterd dat Stevaert naar de privésector zou trekken, mogelijk naar een financiële instelling, maar dit werd nog niet bevestigd.

Sp.a-voorzitser Caroline Gennez reageerde op de radio: 'Stevaert neemt nu ontslag, na het sluiten van de stembureaus, zodat het geen invloed heeft op de campagne en de verkiezingen. Wat mij betreft, kan Stevaert in de sp.a weer naar voren komen, maar hij ambieert geen politiek mandaat.'

Twee jaar later werd Stevaert gouverneur van Limburg. De voormalige politicus was een fervent aanhanger van een samenwerking tussen Nederlands Limburg en Belgisch Limburg. Hij noemde de regio vaak 'West en Oost Limburg' en heeft verschillende projecten voor de regio georganiseerd. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud