Advertentie

Ten laatste op 15 april herverkiezingen in Wetteren

Ten laatste op 15 april moeten de inwoners van de Oost-Vlaamse gemeente Wetteren opnieuw naar de stembus. Dat zegt burgemeester Marc Gybels (CD&V).

(belga) De Raad van State heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Wetteren ongeldig verklaard en dus moet er opnieuw een stembusgang worden georganiseerd. "We hebben heel veel vragen, we hebben al overal rondgebeld, naar provincie, nationaal partijbestuur, de staf van Vlaams minister Marino Keulen, maar nergens hebben we al antwoord", zegt burgemeester Gybels.

De ongeldigverklaring is een gevolg van het feit dat leden van de CD&V in een stembureau geholpen hebben bij het afroepen van de namen van de kiezers. Volgens de Raad van State is dat beinvloeding van het kiesgedrag. Het is een praktijk die ook in andere kiesbureaus en door andere partijen wordt gevoerd, zegt burgemester Gybels. "De voorzitter van het stembureau vraagt getuigen van alle partijen om hem te helpen bij de stembusgang. Blijkbaar mag dat niet meer", aldus Gybels.

De burgemeester heeft met zijn coalitie 15 van de 27 zetels in Wetteren. Of hij na herverkiezing kan aanblijven, durft hij als doorgewinterd politicus niet meer te stellen. Feit is dat hij al 16 jaar de tricolore sjerp draagt in Wetteren. Nu moet het gemeentebestuur een antwoord vinden op vele vragen: zijn alle beslisisngen die genomen zijn door het nieuwe college ongeldig? Moet de oude gemeenteraad opnieuw samenkomen?

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud