Toch nog tegenkandidaat voor voorzitterschap Vlaams Belang

(belga) - Het Brussels parlementslid Erland Pirson heeft zich vrijdag op de valreep aangediend als tegenkandidaat van Frank Vanhecke voor het voorzitterschap van het Vlaams Belang. Erland diende zijn kandidatuur pas vrijdagmiddag na 13 uur in, vlak na het afsluiten van de kandidaturen. Maar Vanhecke zal de partijraad zaterdag voorstellen Pirsons kandidatuur toch ontvankelijk te verklaren en over de twee kandidaten te stemmen.

Bij de aanpassing van de statuten werd besloten om de partijvoorzitter te verkiezen. Er werd gekozen voor een getrapt systeem waarbij de beslissingsmacht bij de partijraad gelegd werd. Elk lid van de partijraad kon zich kandidaat stellen. De partijraad houdt dan een geheime stemming over de kandidaten en draagt één kandidaat voor aan het ledencongres dat deze keuze kan bekrachtigen, ook bij geheime stemming.

Op de partijraad van zaterdag zal ook gestart worden met het opstellen van het partijprogramma van het Vlaams Belang. Dat moet tegen het congres van 12 december klaar zijn. Aangenomen wordt dat het programma van de jongste Vlaamse verkiezingen als basis zal dienen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud