Topman Compagnie du Zoute en gemeentesecretaris Knokke-Heist aangehouden voor corruptie

De directeur-generaal George Jacob van de Compagnie du Zoute nv, de immobiliënvennootschap van de familie Lippens in Knokke-Heist, is door de onderzoeksrechter in Brugge aangehouden voor actieve corruptie. De Compagnie zelf verklaart niet op de hoogte zijn van een of andere vorm van corruptie.

(tijd-nieuwslijn) De gemeentesecretaris van Knokke-Heist, Marc Verhaeghe is aangehouden op verdenking van passieve corruptie. Dinsdag vond in het gemeentehuis van Knokke-Heist een huiszoeking plaats. De corruptie zou zijn gepleegd via het afleveren van adviezen voor bouwwerken en bouwvergunningen op lokaal niveau

De immobiliënvennootschap van de familie Lippens, de Compagnie Het Zoute, bevestigt dat er op dinsdag 16 mei een huiszoeking is uitgevoerd op de maatschappelijke zetel van het bedrijf. Er zouden een aantal dossiers meegenomen zijn. De Compagnie benadrukte in haar persbericht dat ze ten volle meewerkt aan het onderzoek dat gevoerd wordt rond ambtenaren van Ruimtelijke Ordening en Aminal. Daarnaast zegt de Compagnie geen kennis te hebben 'van enige laakbare feiten die door haarzelf of haar medewerkers gepleegd zouden zijn'. De Compagnie wil ook benadrukken dat het onderzoek niet afgesloten blijkt te zijn en dat ze ervan uitgaat dat haarzelf of haar medewerkers niets kan verweten worden.

De burgemeester van Knokke-Heist, Leopold Lippens, verblijft momenteel in Afrika en keert zeker niet voor vrijdag terug naar huis. Hij is naar eigen zeggen niet op de hoogte van de zaak. 'Wij verlenen onze volledige medewerking aan de onderzoeken', aldus Lippens aan Belga.'Het gerecht mag onderzoeken wat het wi'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud