Tuybens focust op consumenten en werknemers

(belga) - Nu de overheidsbedrijven grotendeels geherstructureerd zijn, zal ik kijken wat voor de consumenten en de werknemers kan worden gedaan. Dat zegt Bruno Tuybens, de kersverse staatssecretaris voor Overheidsbedrijven, die maandag tekst en uitleg gaf bij zijn keuze om in de politiek te stappen.

Sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte stelde zijn verrassende keuze voor de regeringspost maandag op een persconferentie voor. Nadat hij een profiel had opgesteld voor de functie was het volgens hem logisch dat extern zou worden gezocht. Uiteindelijk kwam hij bij Tuybens terecht, omdat die uit de bedrijfswereld komt (KBC), sociaal geëngageerd is en 'het hart op de goede plaats heeft'.

Tuybens koos naar eigen zeggen voor de politiek omdat hij vond dat hij niet langer aan de zijlijn kon blijven staan. Wanneer de legislatuur binnen twee jaar ten einde loopt, wil hij ook in de politiek actief blijven.

Over concrete dossiers wou Tuybens zich niet uitspreken. Hij gaat zich nu inwerken en dossier per dossier bekijken. 'Er is al veel gedaan door Johan Vande Lanotte. We gaan dat nu verder ontwikkelen en kijken wat we kunnen doen voor de consumenten en de werknemers. Dat wordt één van de belangrijkste opdrachten', verklaarde Tuybens.

24009231

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud