Tuybens: 'Vlaams Belang is 'pest voor Vlaanderen''

'Vroeger werd de PVV de Pest Voor Vlaanderen genoemd. Als er vandaag één pest voor Vlaanderen is, dan is dat toch wel het Vlaams Belang', zo haalde staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (sp.a) in zijn 1 mei-toespraak in Ronse uit naar het Vlaams Belang.

(belga) Ook de werkgevers kregen van de sp.a-politicus een veeg uit de pan. Werk vormt de komende jaren een absolute prioriteit, aldus Tuybens. Zo moet de jeugdwerkloosheid aangepakt worden en moet er meer aandacht gaan naar gelijke kansen. 'Het is niet meer van deze tijd dat mensen op basis van hun geslachtsdelen meer of minder verdienen', klonk het.

Ook discriminatie op basis van afkomst moet aangepakt worden. Tuybens noemde daarbij het Vlaams Belang 'een pest voor Vlaanderen'. 'We moeten echt werk maken van integratie en we moeten goed naar mekaar luisteren', klonk het.

Maar een dialoog mag ook weer niet eindeloos duren. Er moeten ook knopen doorgehakt worden, zoals in het dossier van de lonen van topmanagers. 'We kunnen niet blijven onderhandelen met het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen, nvdr) over de lonen van topmanagers die veel te hoog liggen. Hoe meer mensen ze buitengooien, hoe hoger de aandelenkoers gaat en hoe meer de topmanagers verdienen. We hebben nu anderhalf jaar geluisterd naar het VBO. Als dat niet tot resultaat leidt, moeten we tussenkomen', aldus Tuybens. 'Als sp.a vinden we dat we in de wet inschrijven hoe we die toplonen naar beneden kunnen brengen', aldus Tuybens.

Donderdag ontvouwt de sp.a de concrete plannen rond de aanpak van de toplonen.

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud