Twee lichtgewonden na opstoot in gevangenis Turnhout

In de gevangenis van Turnhout hebben een tachtigtal gedetineerden zondag de boel op stelten gezet. Ze weigerden na de avondwandeling om terug naar hun cellen te gaan en ze hebben vernielingen aangebracht. De politie moest ter plaatse komen om bijstand te verlenen. Eén agent en één cipier raakten bij de schermutselingen lichtgewond.

(belga) Na bemiddeling door de directie keerden de gedetineerden terug naar hun cellen, zo meldt de lokale politie van Turnhout. De hele opstand werd door een handvol gevangenen in gang gezet. Zij wilden overgeplaatst worden naar een andere gevangenis.

Om hun eisen kracht bij te zetten, jutten ze de andere gedetineerden op tijdens de avondwandeling. Het resultaat was dat ongeveer tachtig gevangenen niet meer naar hun cellen wilden terugkeren. De gemoederen raakten danig verhit. De gedetineerden gooiden ramen in en richtten vernielingen aan op de binnenkoer.

De politie werd ter plaatse geroepen om versterking te bieden. Na bemiddeling en een kort onderhoud met de directie keerden de meeste gevangenen terug naar hun cel. Vijf heethoofden vertikten dit en zochten hun toevlucht op een afdak. Ze weigerden naar beneden te komen en werden daarom nat gespoten. Toen het in hun natte kleren toch wat te frisjes werd, kwamen ze naar beneden. De directie besliste uiteindelijk om drie gedetineerden over te plaatsen.

Vandaag volgt de grote opkuis na de vernielingen. De ochtendwandeling zal hierdoor mogelijk niet kunnen doorgaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud