Twijfel over sommige IPA-maatregelen

Indien de koning het ontslag aanvaardt en er een regering van lopende zaken komt, betekent dit dat sommige maatregelen uit het interprofessioneel akkoord in het gedrang komen. Dat is onder meer het geval voor een verhoging van de uitkeringen van werklozen en zieken, zo vrezen de vakbonden.

(belga) - Een aantal afspraken uit het interprofessioneel akkoord kunnen gewoon worden voortgezet. Dat is bijvoorbeeld het geval voor het sectoroverleg dat eraan komt of maatregelen voor het woon-werkverkeer.

Voor andere afspraken kunnen er wel problemen opduiken, met name voor die maatregelen waar overheidsmaatregelen nodig zijn. Voor sommige maatregelen is er echter nog wat uitstel: de geplande fiscale lastenverlaging bijvoorbeeld is gepland voor 1 juni, wat nog wat respijt oplevert.

De meest directe problemen zijn er voor maatregelen die op 1 januari moeten ingaan, bijvoorbeeld afspraken over de welvaartsvastheid. Het is niet ondenkbaar dat wie op 1 januari een hogere uitkering diende te krijgen -bijvoorbeeld werklozen en zieken-, daar zal op moeten wachten, zo luidt het.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud