Advertentie

Uitspraak in kortgeding tegen Modrikamen

©BELGA

Als een van haar laatste beleidsdaden heeft de Belgische regering advocaat Mischael Modrikamen ertoe verplicht op te treden als enige mandataris van de 2.200 gedupeerde Fortis-aandeelhouders in de beroepsprocedure.

(tijd) - De regering, vertegenwoordigd door Christian Van Buggenhout, heeft in kortgeding bekomen dat advocaat Mischael Modrikamen als enige mandataris moet optreden voor de Fortis-aandeelhouders. Gebeurt dit niet, dan riskeert hij een boete van 100.000 euro.

Modrikamen vroeg zijn cliënten zich niet meer op zijn thuisadres te domiciliëren voor de beroepsprocedure. Daardoor moet de regering alle stukken van het dossier naar elke aandeelhouder afzonderlijk sturen. Onder de aandeelhouders zijn Belgen, Nederlanders en Britten, maar ook Russen, Maltezen en mensen die Hebreeuws spreken. Volgens de regels moeten die aandeelhouders de stukken in de eigen taal toegestuurd krijgen. Dat werk zou de procedure vertragen en aanzienlijke kosten met zich meebrengen.

In een reactie aan de krant L'Echo noemt Modrikamen de verordening 'ongezien'. Hij zal dit weekend alle mogelijke rechtsmiddelen onderzoeken om de uitspraak tegen te gaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud