Advertentie

Unisys: 'Onkelinx minimaliseert eigen tekortkomingen'

De minister van Justitie, Laurette Onkelinx, minimaliseert haar eigen tekortkomingen in het Phenixproject. Dat zegt Unisys, de firma die moest zorgen voor de informatisering van de gerechtelijke procedure, woensdag in een persbericht. De paarse regering verbreekt het contract met Unisys voor het Phenixproject.

(belga) "Unisys heeft met ontzetting kennis genomen van de beslissing van vicepremier Laurette Onkelinx om eenzijdig de samenwerking in het kader van het Phenixproject stop te zetten", zo luidt het.

Unisys betreurt dat de expertise en de jarenlange inzet van zijn medewerkers in twijfel wordt getrokken door de beslissing en de argumentatie van Onkelinx. "De houding van de vicepremier lijkt erop gericht de ernstige tekortkomingen van haar departement te minimaliseren", aldus Unisys. "Onder meer haar falen om bij Justitie het noodzakelijke draagvlak voor het project te creƫren, werd herhaaldelijk door Unisys aangekaart."

Unisys is verontwaardigd dat aan de vele constructieve voorstellen van het bedrijf geen gevolg werd gegeven en kan "dan ook niet aanvaarden dat vicepremier Onkelinx Unisys volledig verantwoordelijk acht voor deze situatie".

Het bedrijf is van oordeel dat de beslissing van de minister en de daaropvolgende communicatie de reputatie van het bedrijf ernstig schaadt en wordt daardoor gedwongen "concrete juridische stappen met eis tot schadevergoeding te ondernemen".

Ten slotte meldt Unisys dat het tot dan geen verdere verklaringen aflegt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud