Advertentie

Unisys-project douane kampt ook met problemen

Het informatiseringsproject voor justitie is niet het enige project van het Amerikaanse bedrijf Unisys bij de overheid dat de nodige problemen oplevert. Ook het project voor een papierloze douane kent de nodige problemen, zo schrijft De Standaard vrijdag.

(belga) In opdracht van de belastingadministratie werkt Unisys al enkele jaren aan de papierloze douane (PLDA). Dankzij dat systeem moeten bedrijven niet meer langs het douanekantoor om de nodige stempels te halen. In de plaats worden alle formaliteiten via de computer afgehandeld.

De ministerraad besliste halfweg 2003 een opdracht voor de PLDA uit te schrijven. Unisys sleepte het contract in de wacht en kreeg daarvoor in 2004 4,89 miljoen euro. Het prijskaartje van het bijkomende werk bedroeg een jaar later 2,44 miljoen euro.

De startdatum van 1 januari 2006 werd door problemen met de software echter niet gehaald. Ook nieuwe deadlines haalde men niet. De laatste deadline van 1 januari 2007 werd evenmin gehaald, hoewel dat de datum van inwerkingtreding was die de EU had opgelegd. Sindsdien wordt op 2 april gemikt.

Alfaport Antwerpen, dat 400 bedrijven uit de logistieke sector vertegenwoordigt, trekt aan de alarmbel. "Dit uitstel kost de bedrijven handenvol geld", zegt John Kerkhof. Volgens Unisys "draait de applicatie al enkele maanden in test en evolueert ze goed".

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud