Advertentie

'Universiteiten steunen sans-papiers'

Foto PhotoNews ©Photo News

De zes Vlaamse universiteiten steunen de acties van de mensen zonder papieren, de 'sans-papiers'. Na overleg afgelopen weekend binnen de Vlaamse Universitaire Raad (Vlir), vragen de Vlaamse rectoren aan de federale regering de uitvoering van het regeerakkoord over migratie. Bovendien gaan ze de sans-papiers onderdak bieden.

(belga) - Dat meldt Vlaamse kranten maandag.

Zo verhogen de universiteiten de politieke druk op de regering om te beslissen over de asielzoekers die al lang hier verblijven én geïntegreerd zijn. De rectoren van de Vlaamse universiteiten willen dat de regering haar beloften uitvoert: via een rondzendbrief duidelijkheid scheppen over een individuele regularisatieregeling voor asielzoekers die hier al lang verblijven en geïntegreerd zijn. Daarnaast moet een migratiebeleid uitgewerkt worden, zo melden De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Belang van Limburg, De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De universiteiten gaan intussen onderling en met hun Franstalige collega's afspraken maken over de 'verdeling' van de opvang van de actievoerende sans-papiers. De last voor de VUB, de UCL en de ULB die ze nu opvangen, werd zwaar. Zo gaat de UGent binnenkort eveneens een lokaal ter beschikking stellen.

De rectoren moedigen ook de hogescholen aan zich mee te engageren in het debat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud