Advertentie

Vakbond vrij positief

Het is "positief" dat Defensie tot een akkoord is gekomen met enkele privésectoren over de vrijwillige omschakeling van oudere militairen. Dat zegt Emmanuel Jacob van de Algemene Centrale van het Militair Personeel (ACMP) zaterdag in een reactie. "Toch blijft het afwachten of er ook werkelijk interesse is bij de militairen", klinkt het.

(belga) "Het plan om militairen die dat wensen naar een andere sector te laten overstappen is natuurlijk niet nieuw. Maar tot dusver waren er nog geen partnerschapsakkoorden en kon Defensie geïnteresseerde militairen niets aanbieden. Door die akkoorden kan dat nu wel en bovendien binnen een kader met duidelijke garanties", zegt Jacob. Wel benadrukt de ACMP dat de overstap geheel op vrijwillige basis moet gebeuren.

Of de maatregelen zullen aanslaan bij de militairen, blijft afwachten. "Ik kan me voorstellen dat sommige militairen een job dichter bij huis wel zien zitten. Anderzijds zie ik militairen die op enkele jaren van hun pensioen staan, niet meer overstappen", zegt Jacob.

De ACMP vindt het voorts positief dat mensen die de overstap wagen binnen een termijn van 1 jaar nog altijd naar hun oude legerjob terug kunnen keren, dat ze een tijdlang hun wedde behouden en dat Defensie eventuele opleidingskosten draagt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud