Vakbonden AB InBev organiseren 'Victoryconcert'

©Photo News

Circa 300 personen zijn zaterdagavond opgedaagd op het 'Victoryconcert' dat de vakbonden van AB InBev in Het Depot in Leuven organiseerden naar aanleiding van het feit dat ze met hun meer dan twee weken durende blokkade van de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden de Belgische directie er recent toe dwong het herstructureringsplan terug in te trekken waarbij netto 263 jobs moesten sneuvelen.

(belga) - 'Vandaag vieren we een overwinningsfeest. Er is een signaal gegeven naar AB InBev en gans België. Het moet stoppen met mensen uit te persen en te laten dienen als wegwerp artikelen. We zijn geen citroenen. We moeten tegelijk ook nuchter blijven. We hebben een veldslag gewonnen, maar geen oorlog', aldus Carlo Rombauts, ABVV-delegee van de Leuvense brouwerij, in een korte toespraak. Hoofdact tijdens het concert zaterdagavond was The Kids. Leadsinger Ludo Mariman wenste de AB InBev 'een dikke proficiat' met hun actie en zei dat deze alle werknemers hoop geeft. The Kids zette hun concert in met 'No work for me'.

Geen afspraak

In de marge kon zaterdagavond bij de vakbonden vernomen worden dat er nog steeds geen afspraak gemaakt is met de directie voor een nieuw gesprek over de toekomst van de AB InBev-activiteiten in ons land. Ondertussen leggen de Belgische vakbonden contacten met hun collega's in andere landen waar ook geherstructureerd wordt. Dinsdag vergadert in Barcelona de Europese ondernemingsraad van AB InBev, maar de vakbonden verwachten daar weinig nieuws.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud