Vakbonden noemen eisen werkgevers 'overdadig'

De vakbonden betreuren dat het loonoverleg is afgesprongen. De deur is voor hen niet volledig toe. "We zijn bereid om op een uitnoding van de regering in te gaan".

(belga) - De eisen van de werkgevers waren 'overdadig', aldus Rudy De Leeuw, voorzitter van de socialistische vakbond. "Het gaat om lastenverlagingen van een orde die niet te financiëren waren".

De vakbonden van hun kant waren gematigd, zegt hij. "Wij vroegen netto meer koopkracht. De vragen tot lastenverlaging waren echter niet in verhouding".

Ook ACV-voorzitter Luc Cortebeeck ziet een onevenwicht. "We hebben er alles aan gedaan, door onze voorstellen te vereenvoudigen. We zijn van bruto naar netto gegaan". Het overleg sprong af op "50 meter van de eindstreep", aldus Cortebeeck. "Een oplossing kan worden gevonden door de regering. Van onze kant is de deur niet toe. We zijn bereid om op een uitnodiging van de regering in te gaan".

Jan Vercamst, voorzitter van de liberale vakbond, verwacht vandaag een bemiddelingspoging van de regering. "Laat ons dit op een verstandige wijze aanpakken. Er is nog hoop".

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud