Vakbonden verwachten 70.000 mensen op betoging

(belga) - De vakbonden gaan er van uit dat vrijdag minstens 70.000 mensen deelnemen aan de nationale betoging.

De betoging start om 11.30 uur. Het klassieke Noord-Zuid traject wordt afgelegd. De toespraken van de vakbondsleiders gebeuren op het einde van de manifestatie, tegen 13.30 uur. Bij de vorige grote vakbondsbetoging - in december vorig jaar naar aanleiding van het interprofessioneel akkoord - kwamen 50.000 mensen opdagen. Toen waren de toespraken aan het begin van de manifestatie en geraakten de vakbondsleiders niet meer aan de kop van de betoging.

ACV-voorzitter Luc Cortebeeck zal de start van de manifestatie niet halen. Hij wordt pas om 14 uur verwacht. Het is nog niet duidelijk of hij nog een eind zal meestappen of dat wordt afgesproken aan het eind van de betoging. Cortebeeck verblijft voor een missie van de Internationale Arbeidsorganisatie in Colombia. Hij had de missie al eens laten uitstellen. Hij komt wel vroeger terug. Aanvankelijk kwam hij pas zondag terug. Voor het ACV zal nationaal secretaris Ilse Dielen speechen.

Met de betoging, ondersteund door een 24-urenstaking, willen de vakbonden de regering tot serieuze aanpassingen dwingen van haar eindeloopbaanplannen, het zogenaamde Generatiepact. Premier Verhofstadt liet weten dat de acties de uitvoering van het pact niet zullen beïnvloeden.

24073654

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud