Advertentie

Vakbondsvertegenwoordiging KMO's wacht op standpunt regering

(belga) - De kamercommissie Sociale Zaken buigt zich pas na Pasen opnieuw over het socialistisch wetsvoorstel om een vakbondsvertegenwoordiging in te voeren bij KMO's van meer dan 20 werknemers. Tegen dan moet de regering een standpunt hebben ingenomen over de omzetting van de Europese regelgeving terzake.

De commissie zette dinsdag de bespreking over het wetsvoorstel voort. Minister van Werk Peter Vanvelthoven liet er weten dat hij in opdracht van de regering een reeks studies uitvoert over het dossier. Het gaat onder meer over een vergelijkende analyse van de praktijk in de verschillende Europese landen. Vanvelthoven dient ook na te gaan of het waar is dat er zich meer arbeidsongevallen voordoen in KMO's.

Volgens de sp.a-minister schrijft de Europese regelgeving niet voor dat er een ondernemingsraad moet zijn in bedrijven van minder dan 100 werknemers. De Belgische wetgeving moet wel zodanig worden aangepast dat de werknemers uit bedrijven met 50 tot 99 werknemers meer informatie krijgen over de economische situatie van de onderneming, verduidelijkte Vanvelthoven nog.

De regering spreekt zich binnenkort uit over het thema en de omzetting van de Europese richtlijn. Nadien wordt de bespreking over het wetsvoorstel in de commissie hervat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud