Advertentie
Advertentie

Van Parys: 'Zes jaar en veel verloren geld'

Men heeft met zoveel poeha een systeem aangekondigd, maar er is zes jaar verloren gegaan, de overheid heeft 12 miljoen euro geïnvesteerd en het resultaat op het terrein is nihil. Dat stelt CD&V-justitiespecialist Tony Van Parys in een reactie op de beslissing van de regering om het contract met Unisys voor het Phenixproject stop te zetten.

(belga - "Dit is bijzonder pijnlijk en de gevolgen voor de werking van Justitie zijn niet te overzien", stelt Van Parys. Hij wijst erop dat er intussen talloze ontwerpen zijn geënt op de informatisering van Justitie. "Dit is een drama voor het terrein", luidt het.

Van Parys herinnert eraan dat hij eerder de gang van zaken in het dossier aan de kaak stelde. "Het is natuurlijk zo dat op deze manier wordt bevestigd dat men met het Phenixproject op het verkeerde spoor zat. De mededeling betekent het absolute falen van het ganse project, één van de paradepaardjes, en dat stemt me niet gelukkig", verzekert de gewezen minister van Justitie.

Hij wijst er op dat men op het terrein moet terugvallen op het bestaande systeem. "Dat is verouderd en er is al die jaren niet in geïnvesteerd omdat er een nieuw systeem zou komen", aldus Van Parys. Volgens hem dringen zich dringend investeringen op om dat systeem draaiende te houden. "Het is maar de vraag wie dat zal betalen", stelt Van Parys.

Voor hem dringt de vraag zich op in welke mate de minister in staat is geweest het project naar behoren op te volgen. Over de verantwoordelijkheid van de private partner kan Van Parys niet oordelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud