Advertentie

Van Quickenborne tevreden over advies

Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) reageert tevreden op het advies van de advocaat-generaal van het Europees Hof voor Justitie in verband met de koppelverkoop. Die stelde dinsdag dat het Belgische verbod op koppelverkoop in strijd is met de Europese regels. Van Quickenborne vindt nu dat er snel een consumentvriendelijke koppelverkoop moet komen.

(belga) - Koppelverkoop is in ons land verboden, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Het debat over het opheffen van dat verbod werd de voorbije maanden opnieuw actueel, onder meer naar aanleiding van de lancering van de iPhone in ons land.

De minister wijst erop dat hij met zijn collega's in de federale regering constructieve gesprekken voert over de invoering van een consumentvriendelijke koppelverkoop. "De consument moet natuurlijk voldoende garanties krijgen inzake keuzevrijheid en transparantie", luidt het.

De conclusie van de advocaat-generaal is niet bindend, maar in de meeste gevallen houdt het Hof van Justitie rekening met het advies. "In dat geval zullen de Belgische rechtbanken het verbod op koppelverkoop niet meer mogen toepassen en zal het uit de handelspraktijkenwet moeten worden geschrapt", aldus nog de liberale excellentie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud