Advertentie

Van Rompuy belooft 'extra bijdrage' voor Afghanistan

©REUTERS

Premier Herman van Rompuy (CD&V) belooft dat België nog een extra bijdrage zal leveren voor de internationale operaties in Afghanistan. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie vrijdagavond.

(belga) - De premier deed die belofte op een conferentie in Brussel, waar toppolitici uit de Verenigde Staten en Europa aan deelnemen. Dat zogenaamde Brussels Forum is vrijdagavond van start gegaan.

In zijn openingstoespraak zei Van Rompuy dat er voor Afghanistan nog meer moet worden gedaan. 'Ik zal proberen om voor de top van de NAVO, begin april, een beslissing te nemen over een bijkomende bijdrage vanuit België', aldus de premier.

Over wat die bijdrage inhoudt, bleef Van Rompuy op de vlakte. Meer details dan dat het over iets civiel-militairs zou gaan, wou hij niet kwijt.
Op de conferentie bespreken belangrijke Amerikaanse en Europese politici op een informele manier allerlei wereldproblemen. Onder meer senator John Mc Cain, de verliezer van de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, en de baas van de Wereldbank, Robert Zoellick, zijn van de partij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud