Van Volcem en Luyckx in bestuur Open Vld

Kris Luyckx (rechts op foto: belga) ©BELGA

Na de bestuursverkiezingen van vorige maand, heeft het partijbestuur van Open Vld maandag de samenstelling van het nieuwe dagelijks bestuur van de partij vastgelegd. Dat 'kernbestuur' beraadt zich tweewekelijks over de werking en organisatie van de partij. Opvallende nieuwkomers zijn Mercedes Van Volcem en Kris Luyckx.

(belga) - Volgens een mededeling van de Vlaamse liberalen werd het voorstel van partijvoorzitter Bart Somers unaniem aanvaard. Behalve Somers en rechtstreeks verkozen ondervoorzitter en ex-premier Guy Verhofstadt, zal het dagelijks bestuur bestaan uit de ondervoorzitters Herman De Croo en Mercedes Van Volcem. Deze nieuwkomer in de dagelijkse leiding van de partij is schepen in Brugge, maar heeft geen nationaal politiek mandaat.

Vlaams parlementslid Anne-Marie Hoebeke blijft penningmeester en Senator Jean-Jacques De Gucht blijft als bewegingssecretaris verantwoordelijk voor de goede werking van de afdelingen en regio's van de partij. Hilde Vautmans, de voorzitter van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken, wordt de nieuwe internationaal secretaris van de partij. Ook Rik Daems, voorzitter van het Liberale Kenniscentrum Prometeus, is lid van het dagelijks Bestuur.

De Antwerpse advocaat Kris Luyckx mag zich tot slot de nieuwe politiek secretaris van Open Vld noemen. Luyckx heeft geen politiek mandaat, maar werd vorige maand verkozen als lid van het nationaal partijbestuur. Het dagelijks bestuur bestaat voorts uit Koert Debeuf (directeur van het Liberale Kennisscentrum Prometeus), Mark Vanleeuw (financieel en administratief directeur) en Tom Ongena (poltitiek directeur).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud